Internet, tv, telefon

<style=”text-align: justify;”>

Internet, tv, telefon kiépítése

Esztétikusan, akár a meglévő kábelhálózat helyére

Ma az INTERNET nélküli világot, szinte elképzelni is nehéz, azonban annak bevezetése, nem mindig egyszerű, ezért szeretnénk az alábbiakban egy kis útmutatót biztosítani:

INTERNET

TV

TELEFON

Általánosságban elmondható, hogy valamilyen „gyengeáramú” hálózat már van az ingatlanban, viszont az nem mindig megfelelő.

Minden attól függ, hogy milye rendszeren keresztül szolgáltatja az internetet a választott szolgáltató

Amennyiben a szolgáltató…

…rézhálózaton szolgáltat és van a lakásban telefonos hálózat kiépítve (lát telefonos aljzatot), abban az esetben egyéb kábelezésre az esetek többségében nem lesz szükség. Ha nincs, akkor a szolgáltató DÍJMENTESEN kiépíti falon kívül. Természetesen, ha biztosít számukra átjárható csövezést akkor bevezetik a csőbe a szükséges kábeleket..

…koaxon szolgáltat és van a lakásban MEGFELELŐ (3x árnyékolt) koaxos hálózat kiépítve (lát TV-s aljzatot), abban az esetben egyéb kábelezésre feltehetően, nem lesz szükség. Ha nincs, akkor a szolgáltató DÍJMENTESEN kiépíti falon kívül. Természetesen, ha biztosít számukra átjárható csövezést akkor bevezetik a csőbe a szükséges kábeleket..

…optikán szolgáltat, akkor az esetek többségében egy teljesen új kábelt kell a lakásba bevezetni. (ha csak, egy korábbi lakó, azt már be nem vezettette)

Mit tegyen, ha az Ön  kábele nem megfelelő

  1. Először is NE essen kétségbe!
  2. A legtöbb esetben ezek a kábelek egy csőhálózatban futnak, amely hálózat feltárása álltalában bontás nélkül esetlegesen minimális bontással átjárhatóvá tehető.
  3. Tudja meg, hogy milyen kábelek szükségesek
  4. Ha van mód, keresse meg a korábbi villanyszerelőjét és próbáljon információt gyűjteni, hogy Ő lát-e esélyt az új kábelek bevezetésére, ha igen, hogyan, esetleg eltudja-e vállalni. Azért javaslom a korábbi kivitelezőt, mert neki már van hely ismerete és kisebb hiba százalékkal be tudja Önnek vezetékezni az ingatlant
  5. Ha a korábbi kivitelezővel nem sikerül megállapodni, esetleg nem elérhető, hívjon minket bizalommal!

Amit vállalunk:

  • Meglévő hálózat felmérése
  • Tanácsadás
  • Új hálózat kiépítése, akár a korábbi nyomvonalon

Fontos!

Sajnos sokszor előfordul, hogy a festők az áthúzó dobozokat lefestik letapétázzák. Ebben az esetben azok megbontása nélkül (bizonyos mértékű rongálás nélkül) a kábelek áthúzása, nem lehetséges.